بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی گیلان، شهرود امیر انتخابی با اعلام این خبر گفت: «یازده آئین عاشورایی گیلان در فهرست میراث معنوی کشور قرار دارد، بسیاری از آنها نیز ثبتنشده است و هرساله در این استان برگزار میشود. این نشان از عشق وافر مردم این استان به سالار شهیدان دارد.»
او افزود: «از علم بندی ماسوله و تشت گذاری در اسالم و آستارا گرفته تا چهلمنبر و کرب زنی لاهیجان و تعزیه دیلمان و ضیابر، همه و همه میراث بهجامانده از نیاکانی است که عشق به اهلبیت (ع) وامام حسین (ع) را در دل داشتند و این عشق را به نسلهای بعد از خود منتقل کردند تا امروز نیز همچون سالهای پیش و حتی قرنهای گذشته، شور عزای امام حسین (ع) در هر نقطه از این استان برپا شود.»
مدیرکل میراثفرهنگی گیلان گفت: «بومیان ماسوله که در نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور سکونت دارند برای این مراسم تاریخی مذهبی خود را به ماسوله میرسانند. در این شب در اکثر خانههای ماسوله برای دادن نذری امام حسین (ع) باز است و ماسولهایها از عزادار و عاشقان اهلبیت (ع) با چایدارچین محلی، شیر داغ و کلوچههای محلی مثل اگردک پذیرایی و زیر پای عزادار گوسفند نذری قربانی میکنند.»
او در خصوص نحوه برپایی این مراسم گفت: «ابتدای مراسم علمبندی بنا بر سنت همیشگی عزاداران بر روی بامها و حیاط مساجد محلهها، سنجها را به هم میزنند و در شیپورها میدمند تا اهالی محلهها و عزادار چهار دسته شهر را دورهم جمع کنند. مردم با شنیدن این شیپورها جمع شده و دستههای عزاداری یکی پس از دیگری همراه با سینهزنی وارد شهرک میشوند و همه نوحه \"ای اهل علم میر علمدار نیامد/ میر علمدار کو / حضرت عباس (ع) کو/ میرعلمدارکو\" سر میدهند. سپس دستههای عزاداری به ترتیب وارد صحن امامزاده عون بن علی جمع میشوند و علمهای مساجدشان را که با پارچههایی به رنگ سبز و مشکی آراستهشده است را از قدیمیترین علمدار و بزرگ شهر تحویل میگیرند. دستهها بهنوبت و اولویت مسجدها در صحن امامزاده جمع میشوند تا علم از بالکن امامزاده به آنها داده شود.»
امیر انتخابی بر حفاظت و پاسداشت این آیینهای ارزشمند مذهبی در سراسر گیلان تأکید کرد و افزود: «مستندسازی و ثبت مراسم و سنتهای مذهبی استان در فهرست میراث معنوی کشور با اهتمام بیشتر ادامه خواهد یافت.»
انتهای پیام/